IntiMoments - krem intymny, zdrowie intymne kobiet, ochrona bakteryjna, suchość pochwy, grzybicza Email
Spis treści
IntiMoments - krem intymny, zdrowie intymne kobiet, ochrona bakteryjna, suchość pochwy, grzybicza
Dlaczego warto zadbać o zdrowie intymne?
Wszystkie strony

IntiMoments - CaliVita - suchość pochwy, ochrona, zapobiega grzybicy pochwy, przeciwbakteryjny, przeciwzapalny, przeciwwirusowy,Nawilżający krem  intymny

   
Z punktu widzenia zdrowia, zrównoważone życie seksualne jest równie ważne, co np. właściwa dieta. IntiMoments to nawilżający krem do higieny intymnej dla kobiet, stworzony na bazie składników pochodzenia naturalnego. Utrzymując prawidłowe środowisko okolic intymnych, przyczynia się do zharmonizowanego, pełnego radości życia seksualnego.    

Niezadowalające życie seksualne może negatywnie wpłynąć na inne obszary naszego życia. Składniki aktywne IntiMoments, pomagają utrzymać prawidłowe nawilżenie okolic intymnych, jak również przyczynić się do lepszego, pełniejszego życia seksualnego.

Uczyń swoje życie intymne jeszcze bardziej przyjemnym!


IntiMoments skutecznie nawilża  intymne miejsca, zapobiega swędzeniu, pieczeniu, podrażnieniom, otarciom. Utrzymuje prawidłowe kwaśne pH środowiska pochwy, które sprzyja rozwojowi pałeczek kwasu mlekowego, a jest niekorzystne dla rozwoju grzybów i bakterii chorobotwórczych. Naturalne składniki kremu koją podrażnienia skóry, jak również zwiększają jej elastyczność.

W życiu kobiet może pojawić się wiele czynników, które mogą zakłócać kontakty intymne, m.in.: nieprawidłowy poziom wilgotności okolic intymnych. Najczęściej jest to spowodowane wahaniem się poziomu hormonów, zwłaszcza w okresie menopauzy, noszeniem zbyt obcisłej bielizny, ciągłym stresem lub przyjmowaniem niektórych lekarstw. Dlatego też, w powyższych przypadkach pomocnym może okazać się zastosowanie produktu IntiMoments.


>>> IntiMoments - ZAMÓWIENIE <<<

Obecnie, świadomie żyjący ludzie tracą dużo pieniędzy i czasu na swoje zdrowie, ale wciąż przykładają zbyt mało uwagi do zdrowia intymnego. W życiu kobiet może pojawić się wiele czynników, które mogą zakłócać kontakty intymne, m.in.: nieprawidłowy poziom wilgotności okolic intymnych. Najczęściej jest to spowodowane wahaniem się poziomu hormonów, zwłaszcza w okresie menopauzy, noszeniem zbyt obcisłej bielizny, ciągłym stresem lub przyjmowaniem niektórych lekarstw. Dlatego też, w powyższych przypadkach pomocnym może okazać się zastosowanie produktu IntiMoments. W przeciwieństwie do terapii hormonalnych często stosowanych w zachodniej medycynie, IntiMoments oferuje naturalne rozwiązanie. Przekwitanie nie jest chorobą!

Chociaż menopauza sygnalizuje koniec kobiecej płodności, to niekoniecznie musi oznaczać koniec współżycia szczególnie dla aktywnych kobiet.

IntiMoments to nawilżający krem intymny przeznaczony do codziennej pielęgnacji okolic intymnych stworzony na bazie składników pochodzenia naturalnego. Główną zaletą stosowania kremu IntiMoments jest jego korzystny wpływ na jakość życia intymnego. Krem nawilża i w znacznym stopniu chroni kobietę przed otarciami i podrażnieniami w trakcie kontaktu intymnego, szczególnie wskazany dla kobiet z suchością pochwy.

Codziennie stosowanie kremu (początkowo 2 razy dziennie), może wspomóc utrzymanie zdrowia i prawidłowego nawilżenia okolic intymnych, sprawić, by skóra była jedwabista, gładka, jędrna. Podstawowym filarem aktywności biologicznej są m.in. składniki roślinne:

 Składniki naturalne - korzyści

  • utrzymują prawidłowe nawilżenie błony śluzowej pochwy i zapobiegają suchości pochwy
  • zwiększają ilość kolagenu w okolicach narządów płciowych
  • zmniejszaj ą ryzyko stanów zapalnych, szczególnie nawracających
  • zapobiegają powstawaniu wysiłkowego nietrzymania moczu
  • poprawiają jakość życia kobiety poprzez korzystny wpływ na jej intymne kontakty z partnerem
  • wspomagają regenerację i przyspieszają gojenie uszkodzeń śluzówki pochwy

Zdrowie seksualne kobiety >>>

IntiMoments - składniki i ich właściwości:

  • Ekstrakt z algi Chlorella vulgaris wykazuje działanie nawilżające, odżywcze, wzmacniające i stymulujące odnowę komórkową. Przywraca elastyczność skóry i błony śluzowej, pobudza syntezę elastyny i kolagenu.
  • Eukaliptol   (olejek eukaliptusowy) pozyskuje się z liści oraz końców gałązek drzewa eukaliptusa (Eucalyptus globulus), poprzez destylację z parą wodną. Posiada właściwości anty-septyczne, działa bakteriobójczo, przeciwwirusowo, przyspiesza regenerację i gojenie uszkodzonych tkanek - stosowany do leczenia ran, oparzeń, zakażeń, stanów zapalnych i obrzęków. Pomaga w leczeniu opryszczki narządów płciowych, opryszczki warg, ospy wietrznej i półpaśca. Stosowany do masażu łagodzi bóle reumatyczne i mięśniowe. Odstrasza moskity i inne owady.
  • Ekstrakt z aloesu zwyczajnego - Aloes zwyczajny (Aloe barbadensis Miller) to roślina należąca do sukulentów. Rośnie w stanie naturalnym w Afryce Południowej, na Półwyspie Arabskim, na Wyspach Kanaryjskich i wyspach Oceanu Indyjskiego. Powszechnie uprawiany w szklarniach jako roślina lecznicza, jest również popularną rośliną ozdobną. Posiada grube, mięsiste liście, w których gromadzi zapasy wody. Żel aloesowy uzyskiwany z miąższu liści aloesu zwyczajnego zawiera liczne substancje aktywne: aloektyna, antranoidy, polisacharydy, oligosacharydy, glikoproteiny, fitosterole, makro- i mikroelementy. Lecznicze właściwości aloesu są znane od 3000 lat p.n.e., był ceniony w starożytnej Grecji i Rzymie. Stosowany doustnie wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, bakteriobójcze, przeciwwirósowe, antyoksydacyjne, immunostymulujące. Posiada właściwości regenerujące i wzmacniające, pobudza i przyspiesza gojenie ran. Stosowany miejscowo jako składnik preparatów do pielęgnacji skóry i śluzówek, wspomaga regenerację i procesy obronne, działa osłaniająco i przeciwzapalnie. Posiada właściwości wirusobójcze, grzybobójcze i bakteriobójcze - hamuje rozwój Candida albicans, S. ureus oraz E. coli. Zwiększa odporność organizmu na infekcje, szczególnie dróg oddechowych. Stosowany miejscowo jako składnik preparatów do pielęgnacji skóry śluzówek wspomaga regenerację i procesy obronne, działa osłaniająco i przeciwzapalnie. Wykazuje działanie nawilżające i poprawiające mikrokrążenie skóry i błony śluzowej. Jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych, oparzeń, odmrożeń, łuszczycy, egzemy, po radioterapii.
  • Ekstrakt z rokitnika zwyczajnego - Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides) - krzew z rodziny oliwnikowatych, występuje na rozległych obszarach Azji i Europy. Owoce rokitnika są bogate w witaminy i składniki odżywcze. Lecznicze zastosowanie rokitnika ma drugie tradycje, szczególnie w Azji - Chiny, Tybet oraz w Rosji. W starożytnej Grecji karmiono rokitnikiem konie, aby miały błyszczącą sierść, stąd nazwa rodzajowa tej rośliny Hippophae składa się z dwóch greckich wyrazów: hippos -koń ornzphaos - błyszczący. Owoce rokitnika to bogate źródło witamin (A, B, C, E), składników mineralnych oraz wielu innych cennych składników biologicznie aktywnych -m.in. flawonoidów (kwercetyna, izoramnetyna, kemferol). Olej rokitnikowy zawiera karotenoidy, tokoferole i glicerydy kwasów olejowego, palmitynowo-olejowego, linolowego, linolenowego, palmitynowego i stearynowego. Przyspiesza gojenie ran i regenerację naskórka, jest bardzo ceniony w kosmetologii. Jest polecany do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, z oznakami starzenia. Bogactwo składników aktywnych (witaminy, minerały, flawonoidy, kwasy tłuszczo¬we) powoduje wielokierunkowe działanie: antyoksydacyjne, odżywcze, nawilżające, regenerujące oraz hamujące procesy starzenia biologicznego. Olej z rokitnika jest stosowany przy leczeniu odleżyn, w egzemach, odmrożeniach, oparzeniach, zapaleniach błony śluzowej pochwy i szyjki macicy oraz chorób i uszkodzeń skóry, również po leczeniu radioterapią w chorobach nowotworowych.
  • Ekstrakt z rumianku pospolitego - Rumianek pospolity (Matricaria chamomilla) to jedna z najstarszych roślin leczniczych, należąca do rodziny astrowatych. Występuje w Europie, Azji, Ameryce Północnej i Australii. Koszyczki kwiatowe rumianku zbierane są od maja do września, a po wysuszeniu sporządza się z nich wyciąg. Zawierają do 1,5% olejku eterycznego, który dostarcza wiele substancji o działaniu leczniczym: chamazulen, alfa bisabolol i jego tlenki, flawonoidy, kumaryny, cholinę, spiroeter, substancje śluzowe, witaminę C i sole mineralne. Właściwości lecznicze rumianku są znane i cenione od starożytności. Wykazuje on działanie przeciwzapalne, odkażające, rozkurczowe, przeciwalergiczne, żółciopędne i uspokajające. Łagodzi podrażnienia i urazy, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwbakteryjnie, ma zdolność wiązania toksyn. Stosowany jest zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie, wchodzi w skład wielu leków ziołowych oraz kosmetyków.
  • Ekstrakt z rozmarynu - Rozmaryn (Rosmarinus officinalis) pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Jest uprawiany na całym świecie jako roślina ogrodowa i lecznicza. Liść rozmarynu zawiera 1,5-2,5% olejku eterycznego, w którym znajdują się następujące substancje aktywne: borneol, cyneol, limonen, pinen, kamfora, alkaloid rozmarynecyna, gorycz - karnozol, kwasy rozmarynowy, karnozolowy, oleanolowy, flawonoidy, saponiny, garbniki, olejki eteryczne. Lecznicze właściwości rozmarynu znane są od starożytności. Wykazuje on działanie przeciw-utleniające, odkażające, bakteriobójcze, przeciwzapalne, rozkurczowe, przeciwbólowe, moczopędne, żółciopędne, uspokajające, wzmacniające i antyseptyczne. Stosowany w ropnych zmianach skóry, trądziku, wypryskach, opryszczce, wspomaga leczenie stanów zapalnych narządów płciowych, jamy ustnej i gardła. Uzupełnia leczenie stanów spastycznych jelit, dróg żółciowych i moczowych, problemów trawiennych i zaburzeń czynności wątroby. Używany zewnętrznie łagodzi nerwobóle, bóle mięśniowe i rwę kulszową.
  • Elastyna - białko, które utrzymuje elastyczność i zapewnia jędrność skórze. W procesie starzenia biologicznego zmienia się struktu¬ra włókien elastyny - stają się zbite, wówczas skóra traci swoją elastyczność i zaczynają pojawiać się zmarszczki.
  • Kolagen - białko, od którego zależy sprężystość i prawidłowe nawilżenie skóry oraz błon śluzowych, ma wpływ na regenerację i odnowę komórkową. Starzenie biologiczne skóry wiąże się z niedoborem kolagenu.
  • Ekstrakt z zielonej herbaty - Zielona herbata (Camellia sinensis) zawiera silne antyutleniacze - polifenole z grupy katechin. Neutralizuje wolne rodniki, wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzakrzepowe. Uszczelnia naczynia krwionośne. Stosowany miejscowo ekstrakt odżywia i nawilża skórę, hamuje procesy starzenia, łagodzi podrażnienia jednocześnie oczyszczając z toksyn oraz działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.
  • L-Arginina - aminokwas, który bierze udział w metabolizmie mocznika, w syntezie DNA, stymuluje wydzielanie hormonu wzrostu z przysadki mózgowej. Biosynteza tlenku azotu (NO) poprzez enzym syntezę tlenku azotu wymaga udziału L-argininy. Tlenek azotu jest wytwarzany przez komórki śródbłonka tętnic, w tkankach ulegających erekcji oraz przez zakończenia nerwowe. Cząsteczka NO jest nietrwała - rozpada się po 1-2 sekundach w wyniku reakcji z wolnymi rodnikami tlenowymi. Komórki śródbłonka wytwarzają tlenek azotu, który dyfunduje do mięśniówki gładkiej naczynia - wtedy w komórkach mięśni gładkich rośnie stężenie cGMP, co prowadzi do rozkurczu naczyń. Ten mechanizm jest odpowiedzialny zarówno za ustępowanie bólu wieńcowego po podaniu nitrogliceryny, jak i za wzwód prącia u mężczyzny oraz przekrwienie warg sromowych, łechtaczki i pochwy u kobiet. Tlenek azotu jest jednym z najważniejszych neuroprzekaźników odpowiedzialnych za prawidłowy przebieg reakcji seksualnej. Uwolnienie tlenku azotu poprzez mechanizm NO-cGMP zwiększa dopływ krwi do łechtaczki oraz pochwy, co poprawia nawilżenie błony śluzowej i zwiększa wrażliwość na bodźce. Obniżenie stężenia tlenku azotu prowadzi do zaburzeń aktywności seksualnej u kobiet, a także przyczynia się do trudności w osiągnięciu orgazmu. Za badania na tlenkiem azotu Robert F. Furchgott, Louis J. Ignarro i Freid Murad otrzymali w 1998 roku nagrodę Nobla.



Sposób użycia:

  • Niewielką ilość kremu IntiMomens nanieść na powierzchnie szczególnie wrażliwe i narażone na otarcia.
  • Przez pierwsze 2 tygodnie stosuj krem 2 razy dziennie rano i wieczorem, a następnie raz dziennie jako dawka podtrzymująca korzystne środowisko.

Uwaga!

  • Nie należy stosować kremu podczas ciąży!
  • Stosowanie kremu IntiMoments może wzbogacić Twoje życie seksualne.
  • Tylko do użytku zewnętrznego!  

 



 
SKLEP CALIVITA - Natura Online | GRZYBICA | GRONKOWIEC | OCZYSZCZANIE ORGANIZMU | suplementy
Strona została opracowana na podstawie fachowego piśmiennictwa, doświadczeń i opinii klientów oraz specjalistów. Materiały umieszczone na stronie mają charakter wyłącznie informacyjny w żadnym przypadku nie zastąpią porady lekarza. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek suplementu diety nie mogą zastępować porady lekarskiej. Oferowane suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Produkty CaliVita należą do suplementów diety, które uzupełniają normalną dietę. Powinno się dokładnie przeczytać informacje umieszczoną na polskiej etykiecie produktu, a w przypadkach pytań zasięgnąć opinii specjalisty.